Utbildning, Förskola, Område Syd, Passaren

Vi samverkar för att barn och unga ska utvecklas och ha en trygg uppväxt. Vi lär barn att läsa, skriva och räkna. Vi bidrar till att utveckla barns fantasi och tro på sin egen förmåga. Vi stödjer barn och unga att leva ett självständigt liv. Vi har Sveriges viktigaste jobb - vårt uppdrag är att ge unga framtidstro.

Vi samverkar för att barn och unga ska utvecklas och ha en trygg uppväxt. Vi lär barn att läsa, skriva och räkna. Vi bidrar till att utveckla barns fantasi och tro på sin egen förmåga. Vi stödjer barn och unga att leva ett självständigt liv. Vi har Sveriges viktigaste jobb - vårt uppdrag är att ge unga framtidstro.

Samer är ett av världens urfolk med egen kultur, eget språk och egna sedvänjor. Umeå är en del av det område där samer bor, verkar och utövar sin kultur. Därför är det naturligt att Umeå ingår i förvaltningsområdet för samiska, där samisk kultur och samiska språk har ett förstärkt skydd enligt lagen om nationella minoriteter och minoritetsspråk. Umeå är en av kommunerna i förvaltningsområdet för samiska som särskilt ska skydda och främja samisk kultur och samiska språk. Vi söker nu dig som vill arbeta i en samisk förskoleverksamhet!

Dina arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill arbeta i en samisk förskoleverksamhet. Målsättningen är att verksamheten ska bedrivas helt på samiska och omfatta de samiska språk som vårdnadshavare efterfrågar. Den samiska förskolan finns inrymd i förskolan Passaren på Teg, en av Umeå kommuns förskolor. Du kommer att arbeta i en samisk förskoleverksamhet med att leda och utmana barn i åldersgruppen 1-5 år. Tillsamman med en förskollärare och språkstödjare kommer du att driva och utveckla det pedagogiska arbetet med barnen. Arbetet ska utgå ifrån förskolans läroplan och kommunala mål med fokus på samiskt språk och kultur. Kontakt och samarbete med föräldrar är en viktig del i arbetet. Det kan finnas möjlighet att tid avsätts för möjlighet att förkovra sig inom det samiska språket inom tjänstens ram.

Den samiska förskoleverksamheten leds av förskolans chef.  

Om dig 

Vi söker dig som har barnskötarutbildning/erfarenhet alternativt förskollärarlegitimation. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom förskolan. Du ska ha gedigna kunskaper om samisk kultur och samhälle. Om du kan tala något samiskt språk, så ger detta ett företräde till denna tjänst.

Vi söker dig som har god förmåga att initiera och driva utvecklingsarbeten. Du har ett målinriktat och metodiskt arbetssätt och du följer löpande upp så att arbetet fortgår enligt plan. Vi vill att du är en trygg vuxen, en god förebild och i alla sammanhang fokuserar du på barnens förmågor och möjligheter i samverkan med den övriga personalen. Vi vill också att du har god förmåga att använda dator/IT som pedagogiskt verktyg. Vi vill att du bifogar personligt brev och cv. Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning.

Umeå kommun ingår i förvaltningsområdet för samiska och finska, www.umea.se/minoritet. Därför är det meriterande om du har kunskaper i något eller några av dessa språk.

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv.

Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning.

Om Umeå kommun

Anställningsform Umowa o pracę na czas nieokreślony
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2017/267
Kontakt
  • Anna Tjäderborn, Förskolechef , 090-16 52 81
  • Peter Steggo, Minoritetssamordnare, 090-16 12 60
Facklig företrädare
  • Emelie Persson, Kommunal, 090-16 18 87
Publicerat 2017-11-21
Sista ansökningsdag 2017-12-04

Wróć do ofert pracy